Cari

Wednesday, 23 January 2013

Pencarian wartawan/pengacara News Online

Tadi dapat bbm from senior masa kt UTM dulu. For sharing purpose. Sape berminat boleh refer kt announcement bawah yek:



Pencarian wartawan/pengacara penyiaran bagi News Online.



Sesiapa berminat sila hantarkan resume beserta gmbar passport dan gambar penuh ke newsonline.rtm@gmail.com. Sesi uijibakat akan berlangsung pada 23 jan 2013 pada jam 2 ptg @ Wisma Berita Angkasapuri.



Sbrg pertanyaan sila hubungi 0196992712 wawa





Sent by DiGi from my BlackBerry® Smartphone

Saturday, 19 January 2013

Maharaja Lawak Mega 2012 : Undian vs Keputusan Rasmi


Masa persembahan finalis berlangsung, Facebook Rasmi Maharaja Lawak Mega 2012 keluarkan poll untuk survey siapa yang bakal jadi juara malam ni. Setakat pukul 11:50 malam keputusan adalah seperti berikut:


KEPUTUSAN POLL (setakat 11:50 malam)


JOHAN :  JOZAN

NAIB JOHAN:  JAMBU 

TEMPAT KETIGA: SHIRO

TEMPAT KEEMPAT : BOBOI

TEMPAT KELIMA :  SAY WHO




dan..*drumroll*





KEPUTUSAN RASMI

JOHAN (RM 500k + TROFI) : JOZAN

NAIB JOHAN (RM 250k + TROFI) :  JAMBU

TEMPAT KETIGA (RM 150k + TROFI) :  SHIRO  

TEMPAT KEEMPAT (RM 50k + TROFI) :  BOBOI

TEMPAT KELIMA (RM 15k + TROFI) :  SAY WHO


Friday, 18 January 2013

Maharaja Lawak Mega 2012 : [Boboi] Listen! Listen! Listen! Apa maksudnya?


Dua tiga hari kebelakangan ni perkataan Listen! Listen! Listen! banyak naik kat newsfeed semorang aku rasa. Punyala hot sampai terbawak - bawak ke Maharaja Lawak Mega Akhir persembahan Boboi. Perasan tak tadi masa Afdlin dengan Nabil bertekak dan ada sebut banyak kali perkataan tu.

Ekceli isu ni quite sensitive sebab melibatkan isu politik yang sangat kebaboommm. Semua ni sebenarnya berpunca dari video youtube Forum Mahasiswa USM dan rasa²  link ni boleh mengalahkan statistik 'Oppa Gangnam Style'. Macam over je perbandingan aku ni. Heee.

Tanpa membuang masa meh nak kongsikan video yang dimaksudkan. Tengok kat minit ke 1:40 sampai habis dan fikir² lah ape yang patut. Takmo komen bukan² ye kang tak pasal kena masuk ICA.





Maharaja Lawak Mega 2012 : Info terkini tiket di JB

Tarikh  : 18 Januari 2013

Tempat  : STADIUM HOKI, TAMAN DAYA (Johor Bahru)

Masa: 10 pagi hingga 12 tengah hari

Jumlah Tiket: 1 bil TERKINI Dec 2012 atau Jan 2013 
(Yang melanggan Mustika Pack) - 2 tiket PERCUMA

Jumlah Tiket TANPA AKAUN ASTRO: 1 tiket PRCUMA seorang

Sila bawa bil astro terkini beserta salinan kad pengenalan (pemilik asal akaun tersebut). Jika wakil yg membuat tuntutan tiket perlu membawa kedua-dua rujukan di atas.

Untuk yang tidak mempunyai akaun Astro, anda juga boleh datang mengambil tiket! Anda akan diberikan SATU TIKET PERCUMA SEORANG :)

Sumber: Facebook Maharaja Lawak Mega 2012

Sent by DiGi from my BlackBerry® Smartphone

Thursday, 3 January 2013

Novel Setia Hujung Nyawa


Dah lama tinggal aktiviti mengkhatam novel tapi baru-baru ni kegiatan tu nampaknya akan kembali bergiat aktif. Ni semua gara-gara drama pukul 7 kat tiwi tiga. Tambahan pula kak lin (officemate) yakni seorang peminat tegar novel melayu telah meminjamkan novel berkenaan dalam 2 ari lepas.

Yang hampehnya sampai ke saat ni x start baca lagi. Hati meronta-ronta nak khatamkan dalam masa 1 ari tapi dek kekangan masa orang bekerjaya kononnya tu yang hanya mampu baca sinopsis kat kulit belakang jer. Kikiki :p

Mekasey dan tahniah kak lin kerna berjaya membenihkan semula minat zaman hingusan ku ini. Hutang nak bagi akak baca cerpen jiwang saya tu akan ditunaikan dalam masa terdekat ye. Heee. Berangan jugak nak up cerpen tu dalam belog ni buat kenang kenangan, nantilah esok-esok.

Alkisah, harini terpaksa skip drama best tu sebab ada jemputan makan malam merangkap farewell dari officemate. Tapi takpe! kak lin juga telah mengesyorkan untuk qada' tengok drama berkenaan kat malaymoviesfull.net. Yay!

Banyak jasa kak lin kat saya, nanti belanja eskrim doposen okeh :p

Kbai!

Sent by DiGi from my BlackBerry® Smartphone

Wednesday, 2 January 2013

Tengahari yang Jepun

Tadi lari kejap ke Jusco beli hadiah untuk anak buah comel lotey, si Liesya. Semalam besday dia tapi tak dapat attend so bagi menan je kat beliau.



Pening jugak kepala nak memikir hadiah apa yang seswai untuk dak comey tu. Sudahnya lunch hour pun kejap je abeh. Tapau sushi Jusco sebab macam dah lama tak jamah. Eleh tu pun nk kepoci dak Qema neh :p



Tapi sushi Jusco bukanlah subjek utama yang nak diketengahkan even tajuk entri macam match gitu. Tengok pic lunch set nuu..ada satu tin ayor warna pink tu. Nama beliau Heaven on Earth keluaran the Coca Cola Company ropenyer. Dalam peti ada 3 jenis, ice lemon tea, lagi satu tak perasan perisa apa dan lagi satu yang aku beli ni. Beliau adalah campuran the dan buah Markisah, bukan nama orang ye! Omputih panggil Passionfruit, kemain glemer lagi nama ko.



Dah selalu tengok iklan kat tiwi pasal teh Heaven on Earth ni tapi harini baru tergerak nak beli. Rasanya sangat ohsem! Tiada rasa penyesalan setelah meneguknya sebab rasa sedapppp. Tak macam air spritzer yang aku pernah beli dulu (perisa sama buah Markisah), punya payau semacam wekwek. Ok dah jangan kondem lebih-lebih.



Jadi, sapa nak try kesedapan siyes sedap ayor tin ni sila ke kedai runcit atau pasaraya berhampiran. Harga setin aku beli kat Jusco tadi RM1.40 sajew.



Kbai!

Sent by DiGi from my BlackBerry® Smartphone

Langit menangis di pagi ke 2 tahun baru

Selamat pagi semorang.



Masa kat rumah pagi tadi matahari dah mengintai untuk keluar menerangi langit tapi, dalam perjalanan nak ke office menitik pulak air mata sang awan. Basahnya bumi, basah jugakla sang suami yang pegi keje bersama si suzan. Kesian dia :(



*Intro feeling2 penulis novel gitu*



Hari kedua di taun baru, juga merupakan hari jadi sahabat yang disayangi ketat-ketat. Nanti cerita lagi, keje atas meja dah memanggil2 dari tadi.



Kbai!



Sent by DiGi from my BlackBerry® Smartphone